Biografie

The art of Liz Strick

Liz Strick is een Nederlandse kunstenares, die werd geboren in Bloemendaal, Nederland. In het bijzonder haalt ze haar inspiratie uit de 25 jaar die zij in het buitenland verbleef. Inmiddels is zij permanent teruggekeerd naar Nederland. Liz heeft passie voor haar werk en maakt kleurrijke expressionistische schilderijen , vol van emotie. De rijke natuur, de mensen rondom haar en de verschillende culturen in al hun facetten, vormen de basis waaruit zij haar inspiratie put.

liz-strick-signature-1

Na een basis opleiding Fine Art en verscheidene cursussen en later een Foundation Course Fine Art in Engeland, verhuisde Liz begin jaren 90 naar Istanboel alwaar zij gedurende 3 jaar in de leer ging aan het atelier van de Turkse schilder Orhan Taylan. Ze werd daar vooral geïnspireeerd door zijn expressionistische technieken. Later zette ze haar opleiding voort aan het atelier van de kunstenaar en curator Oliver Bevan in Londen. Door deel te nemen aan zijn workshops kon zij haar interesse in schilderen met olieverf en monoprint technieken verdiepen.

In 2000 keert Liz voor goed terug naar Nederland alwaar ze vanaf 2005 woont en werkt in haar atelier aan huis in Den Haag met daarbij een bescheiden galerie ruimte.

Ze maakte reeds speciale series van schilderijen over landen als Turkije (’90-’94), Libanon (‘07), Australië en Afghanistan (’10), maar ook haar geliefde Hollandse landschap komt regelmatig aan bod. Specifieke opdrachten zijn altijd welkom.

Tentoonstellingen had Liz ondermeer in Curaçao, Engeland, Duitsland, Koeweit, Nederland, Turkije, Qatar en de Vereenigde Arabische Emiraten.
Haar werk wordt in talrijke binnen- en buitenlandse privé collecties bewaard.

Recente schilderijen