Fluttering Hearts

Fluttering Hearts

verkocht

Fluttering Hearts

mixed media & collage op papier, 2016

36 x 48 cm

€ NTK

Omschrijving

” Fluttering Hearts”

Dit is één van de werken gemaakt tijdens en gedurende mijn 2016 Therapie & Herstel-jaren, aansluitend op 2014, het jaar van mijn beroerte.

Het is  niet alleen  een goede weergave van hoe broos het leven IS, maar het gaat vooral ook over van wat ik zoal tegenkwam, onderweg naar periodes van urenlange concentratie, vasthoudenheid èn doorzettingsvermogen tijdens  het uitoefenen van mijn  creativieve bezigheden…

Ik werkte met besef en tegelijkertijd ook ongeloof in mijn achterhoofd,  dat ik mogelijkerwijze nòòit meer papier of iets, een ander materiaal of voorwerp, ooit tastbaar zal kunnen vasthouden e.o. hanteren met mijn linker verlamde hand…wetend dat mijn linker èn rechter-hand (vanwege permanent aanraking & gevoel-verlies) nòòit meer actief  samen zullen werken….!

Tòch bestaat nog altijd die prangende wens om het creëren meester te willen blijven, met de wens in het vizier, iets moois, verlichtends te creëren!

Het aller-aller-belangrijkste onderdeel, op weg naar mijn herstel  is HOOP!

NB kunstwerk gemaakt met  gebruik van o.a. speciale klemmen (om het te bewerken papier vast te klemmen op tafelblad tijdens actief gebruik).

Het gebruik van een schaar, het allermoeilijkste gereedschap, naast o.a. een potlood , om te gebruiken met mijn handicap, Het gebruik daarvan , inclusief papier & klemmen, wilde ik absoluut proberen te kunnen ‘beheersen’ met mijn rechter gezonde hand & linker verlamde hand (als in ‘all hands on deck’)! Uiteindelijk werd het tòch een een soort van  ietwat haperende samenwerking tussen beiden handen met steeds  tòch weer verrasssende resultaten:=hoop!

Last but no least, de zon werkt mee als extra wonder-hoop-middel)!

Met name, de combinatie van  al die verschillende hulpmiddelen tegelijkertijd te moeten inzetten, is een zeer belastende factor bij de uitvoer, die ALLE energie absorbeert en zeer uitputtende bezigheid!

Het lijnen-werk, getekend  met de linker verlamde hand,  was tevens belangrijk onderdeel van de therapie: om dag in dag uit, iedere dag, de hersenen blijven stimuleren!