Persbericht

Persbericht

Een nieuwe start met een nieuwe website voor kunstenares Liz Strick

Liz Strick, kunstenares, heeft vandaag haar nieuwe website gelanceerd, www.lizstrick.com. Liz maakt kleurrijke expressionistische schilderijen vol emotie. Liz, bij wie eerder borstkanker werd geconstateerd, wil in 2014 een nieuwe start maken. De nieuwe website is dan ook een symbolisch nieuw begin.

De periode dat Liz kanker had, laat ze het liefst achter zich. ‘De borstkanker heeft flink wat in me los gemaakt. Inmiddels ben ik klaar met de behandelingen en wil ik heel graag in 2014 een nieuwe start maken. De nieuwe website is daar een mooi onderdeel van’.

Na haar opleiding Fine Art volgde Liz diverse cursussen in het buitenland en ging ze in de leer bij de Turkse schilder Orhan Taylan in Istanbul en bij kunstenaar en curator Oliver Bevan in London. Inspiratie voor haar werken haalt Liz vooral uit de 25 jaar dat ze in het buitenland verbleef.

Geen schilderij zonder emotie
Haar werken zijn wie Liz is. ‘Ik benader de werkelijkheid met mijn intuïtie, waarop ik volledig vertrouw. Dromen, fantasieën en illusies spelen een belangrijke rol. Via mijn werk communiceer ik de verschillende stadia van mijn leven, hun betekenis en de relaties tussen mijzelf en de wereld. Mijn schilderijen, zelfs de landschappen en stillevens, geven uitdrukking aan mijn emoties en stemmingen.’

Tentoonstellingen had Liz ondermeer in Curaçao, Engeland, Duitsland, Koeweit, Nederland, Turkije, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Haar werk wordt in talrijke binnen- en buitenlandse privécollecties bewaard. Wie haar werk in het echt wil bekijken, is welkom in haar atelier of kan haar werk op zondag 2 februari tijdens de Regionale Kunstdag bewonderen in het stadhuis van Arnhem.